Musikalske ambisjoner

Oslo Bach Kor og Iver Kleive fører den store oratorietradisjonen videre. Iver Kleive, korets medlemmer og samarbeidspartnere oppfører årlig flere av de store kirkemusikalske verkene.

Gjennom dette arbeidet utvikles et kunstnerisk, økonomisk og publikumsmessig fundament for satsing på stadig mer utfordrende oppgaver.
Solistene og orkesteret ved de store oppsetningene er profesjonelle musikere.

Se korets repertoar:

Korets historie

Koret ble etablert i 1988 under navnet Iver Kleives Kor, men skiftet navn i 1997 til Oslo Bach-kor, fortsatt med Iver Kleive som korets dirigent og kunstneriske leder.

Koret startet sin virksomhet som kirkekor i Helgerud menighet i Bærum, og hadde konserter med en rekke av våre fremste profesjonelle sangere og musikere. Etter hvert kom Bachs kantater på programmet, og Iver Kleive startet sin realisering av drømmen om et eget Bach-kor. Gjennom 25 år har verker av Bach hatt en fremtredende plass i korets repertoar. De siste årene har Iver Kleives Requiem hatt en sentral plass i korets repertoar, både med plateinnspilling og konsertvirksomhet.

Mer om korets historie her:

Korets klassiske samarbeidspartnere

Koret har siden starten samarbeidet med en rekke av våre fremste profesjonelle sangere og musikere.

I 1991 fremførte koret Mendelssohns oriatorium ”Elias”, med den internasjonalt berømte finske sangeren Walton Grönroos som solist. Han ble så begeistret for koret at han kom tilbake for å delta i oppføringen av det samme verket i 1995. Dette er ikke eneste gangen solister kommer tilbake til koret. Paul Åge Johannessen, Njål Sparbo, Trond Halstein Moe, Anne Gravir Klykken, Yngve Søberg, Marianne Andersen og Ingebjørg Kosmo har alle vært solister med koret i flere ulike sammenhenger.

Oslo Bach-kor har gjennom 25 år fremført bl.a. Mozarts "Requiem" og "Messe i C-moll", Bachs "Johannespasjonen", "Juleoratoriet", ”Messe i H-moll”, ”Magnificat” og flere kantater, Regers ”Requiem”, David Monrad Johansens ”Voluspaa” og Johan Kvandals ”Ibsenkantate”.

For mange i Oslo, Bærum og andre steder på Østlandet har korets fremføring av Bachs ”Juleoriatorium” og Iver Kleives ”Juleevangeliet” vært faste innslag i adventstiden de siste årene. I mai 2003 fremførte koret Mozarts ”Requiem” i Krakow, i samarbeid med Capella Cracoviensis og polske solister. Oslo Bach-kor har også et godt samarbeid med Oslo Symfoniorkester.

Korets andre musikalske samarbeidspartnere

Oslo Bach kor har et repertoar som strekker seg utenfor de store kirkeverkene. I samarbeid med blant annet Sissel Kyrkjebø, Ytre Suløen Jazzensemble, Roar Engelberg, Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg har koret holdt konserter, bidratt på innspilling av plate og vært med som ”kor” på turné.

Koret var også med på Hydros folkefest i 2005 i Frognerparken og på Festplassen i Bergen der koret i samarbeid med Oslo Filharmonien, Sissel Kyrkjebø og flere andre kor framførte en konsertversjon av filmmusikken til Ringenes Herre filmene.

Verk av Iver Kleive

Siden 2006 har Iver Kleives Requiem vært et sentralt verk for koret. Verket er komponert for orgel og kor av Iver Kleive og dedisert til hans egen sønn Alexander, ofrene av den 11. september 2001 og alle soldatene som kommer hjem i kiste.
Verket har også blitt spilt inn på CD, i samarbeid med Kammerkoret Mimas (Tromsø) og APZ Tone Tomšic (Lubljana). Koret har også fremført verket på mange konserter, - bl.a. Bergen, Tromsø, Skien, Stavanger, København, Riga og Budapest, med Kleive som organist. Koret har da ofte samarbeidet med andre, lokale kor, som Con Vocale, Stavanger Vocalensemble, Stavanger Studentsangforening, Fortius, Baltan og APZ Tone Tomšic.

Mer om Requiem her...

Høg Messe er en messe skrevet av Iver Kleive i anledning Moss Kirkes 150-årsjubileum, og ble urfremført i august 2012 sammen med Moss Kammerkor. Den musikalske veven inneholder mange stilarter, fra klassiske korsatser til jazz, synth og elektronika. Iver Kleive selv trakterte tangentinstrumenter, og perkusjonist Audun Kleive og saksofonist Hans Ulrik bidrog til det musikalske spennet. Messen ble også fremført i Jakob kirke året etter.

Messen har også blitt fremført som konserterende messeledd under gudstjeneste i Helgerud kirke.

Praktiske opplysninger

Koret øver i Helgerud kirke, Bærum hver tirsdag fra kl. 19:00 til 21:45.
Kan du tenke deg å synge med oss, - ta kontakt med oss for prøvesang her