Mozart: Requiem

Oslo Domkirke søndag 29. oktober 2017 kl. 19:30


Dette storslagne verket tar oss med på en emosjonell reise, og det er et privilegium å arbeide med denne spesielle messen for de som har gått bort.  

Verket ble hovedsaklig skrevet i 1791, da Mozart var dødssyk, men ble ikke helt ferdig før han gikk bort. Året etter fullførte to av Mozarts studenter, Franz Xaver Sûssmayr og Joseph von Eybler de resterende delene som manglet. Det er uansett ikke tvil om at det er en moden Mozart man hører i denne musikken. Geniet balanserer sømløst mellom det dramatiske og religiøse, antikke og moderne.

Dette er et av Mozarts mest kjente verk og har vært populært helt siden det var ferdig. Messen har vært brukt i begravelser og minnestunder til andre store komponister, som for eksempel Joseph Haydn, Ludwig Van Bethoven, Franz Shubert, Fréderic Chopin, Gioacchino Rossini og Hector Berlioz. Andre kjente personer som verket også er oppført til ære for, er Johann Wolfgang von Goethe, Napoleon og John F. Kennedy. Verket har med andre ord stått sterkt igjennom historien.

Vi i Oslo Bach-kor fører tradisjonen videre og inviterer deg og dine på konsert.

Medvirkende:

Julia Gusek - Sopran
Anne-Carolyn Schlüter - Mezzosopran
Henrik Engelsviken - Tenor
Yngve Søberg - Bass

Oslo Bach-kor
Oslo Symfoniorkester
under ledelse av Iver Kleive


Iver Kleive: Juleevangeliet

Majorstuen kirke, tirsdag 5. desember kl. 19:30
Helgerud kirke, lørdag 9. desember kl. 18:00


Juleevangeliet har vært fremført i Helgerud kirke hvert år siden 1998, og mange har lagt inn konserten som en del av juletradisjonene sine.

Ut fra bibeltekster, Kleives egne komposisjoner og kjente julesanger, har Iver Kleive satt sammen sin egen versjon av juleevangeliet. Uttrykket spenner fra norsk folkemusikk til operasang, - folketradisjoner og kunstmusikk i blanding.


Info og lydklipp