Jubileum og fest for orgelet

Oslo konserthus 15. september 2017 kl. 19:30

Iver Kleive med venner

 

I forbindelse med oppgradering og oppussing av det store Konserthusorgelet og Oslo Konserthus 40-års jubileum arrangerer vi stor orgelkonsert med selveste Iver Kleive. Han vil ha med seg musikalske venner til denne konserten for å vise bredden i det orgelet kan brukes til. 

Orgel blir ofte refert til som alle instrumenters Dronning. Det er et omfattende og imponerende byggverk med en mektig lyd. Det blir en konsert som setter orgelet i fokus og hvor publikum får bli kjent med orgelet på forskjellige måter.

Iver Kleive
Sigmund Groven
Bjørn-Erik Ulvatne
Oslo Bach Kor
Ann Carolyn Schlüter
Ragnar Rasmussen
Yngve Søberg
Knut Reiersrud
Sondre Bratland

Som organist Iver Kleive sier: 

Orglet i Oslo Konserthus, instrumentenes Dronning, er nyvasket fra topp til tå og fremstår med ny prakt i ny drakt. Dronningens lakei Organist Iver Kleive skal nennsomt berøre Dronningens legeme, trykke på hennes følsomme knapper og lokke frem både vellyst og vellyd til glede for hovedstadens befolkning fredag 15.september. Dronningen har invitert en rekke kjente og kjære musikere til å spille med henne, hun vil ikke røpe hvem som kommer, men kan love at det blir en kjempespennende aften med fest og musikk i alle regnbuens farger! Kaaaanskje kommer Kongen! Velkommen til festaften sammen med Dronningen og hennes undersåtter!

Mer info : https://www.oslokonserthus.no/program/orgelvenn/

Iver Kleive: Requiem

Helgerud kirke 17. september 2017 kl. 19:30
Gå ikke glipp av dette sterke rekviemet, med gripende musikk fra begynnelse til slutt. Iver Kleive har brukt erfaringer og følelser fra dype tap i sitt personlige liv, det onde som skjer ute i verden og medfølelse for de unge soldater som har ofret livet sitt i tjeneste. Spesielt med fokus på hvilke smerter og sorg de gjenværende må gå igjennom.

Iver Kleive ønsker at Requiem skal være et musikalsk uttrykk til bønnen om at de som har gått bort skal få en evig hvile. Det er en hyllest til døde som har stått ham nær, og til ofre for ubarmhjertige hendelser i vår samtid. Og formidling om et håp om trøst til dem som sitter igjen.

Mer info om verket:

Mozart: Requiem

Oslo Domkirke søndag 29. oktober 2017


Dette storslagne verket tar oss med på en emosjonell reise, og det er et privilegium å arbeide med denne spesielle messen for de som har gått bort.  

Verket ble hovedsaklig skrevet i 1791, da Mozart var dødssyk, men ble ikke helt ferdig før han gikk bort. Året etter fullførte to av Mozarts studenter, Franz Xaver Sûssmayr og Joseph von Eybler de resterende delene som manglet. Det er uansett ikke tvil om at det er en moden Mozart man hører i denne musikken. Geniet balanserer sømløst mellom det dramatiske og religiøse, antikke og moderne.

Dette er et av Mozarts mest kjente verk og har vært populært helt siden det var ferdig. Messen har vært brukt i begravelser og minnestunder til andre store komponister, som for eksempel Joseph Haydn, Ludwig Van Bethoven, Franz Shubert, Fréderic Chopin, Gioacchino Rossini og Hector Berlioz. Andre kjente personer som verket også er oppført til ære for, er Johann Wolfgang von Goethe, Napoleon og John F. Kennedy. Verket har med andre ord stått sterkt igjennom historien.

Vi i Oslo Bach-kor fører tradisjonen videre og inviterer deg og dine på konsert.

Iver Kleive: Juleevangeliet

Majorstuen kirke, tirsdag 5. desember
Helgerud kirke, lørdag 9. desember


Juleevangeliet har vært fremført i Helgerud kirke hvert år siden 1998, og mange har lagt inn konserten som en del av juletradisjonene sine.

Ut fra bibeltekster, Kleives egne komposisjoner og kjente julesanger, har Iver Kleive satt sammen sin egen versjon av juleevangeliet. Uttrykket spenner fra norsk folkemusikk til operasang, - folketradisjoner og kunstmusikk i blanding.


Info og lydklipp